2e druk!! ‘t Strôtje

De eerste druk van dit prachtig boek was al snel uitverkocht, maar is nu weer beschikbaar
BESTEL NU: via penningmeester[at]de-elf-rotten.nl

Het boek over de geschiedenis van een van de oudste en kleinste straten van Heesch: de Schoonstraat. De auteur van het boek, Tiny Goossens, is opgegroeid in de Schoonstraat in Heesch en woont er al zijn leven lang. Samen met de Fotowerkgroep van de heemkundekring heeft hij het boek samengesteld. Harrie van Helvoort verzorgde de lay-out van het boek en Henrie Verstegen tekende voor de foto’s met hulp van Huub van Herpen en Doortje Broeksteeg. Het boek werd gepresenteerd op zondag 25 november in de Heemschuur.

’t Strôtje Heesch
Het fraai vormgegeven boek ’t Strôtje Heesch schetst in woord en beeld de bewoningsgeschiedenis van de Schoonstraat, de verbinding tussen de Hoogstraat en de Rijksweg vanaf 1900. Het was een straat met middenstanders en ambachtslieden: een bierbrouwer, een klompenmaker, twee bakkers, een slijter, een aannemer, een slager en een varkenshandelaar. Het is de straat waar de internationaal vermaarde firma Zwanenberg is begonnen, het is de straat van Driekske Boerke, Janus van Nolle, Willem Zuutjes en Has Buuts. De befaamde bierbrouwerij ‘De Drie Leliën’ was er gevestigd, evenals de Noordbrabantse Christelijke Boerenbond met het bondgebouw, het diepvrieshùske en de brandweertoren. Met de totstandkoming van het boek lost de auteur een belofte in die hij 25 jaar geleden heeft gedaan tijdens de reünie van de bewoners van ’t Strôtje.

Het boek vertelt het verhaal van Schoonstraat 1 tot en met 21 en 2 tot en met 20 aan de hand van foto’s van gebouwen en bewoners, advertenties, krantenknipsels en korte soms persoonlijke verhalen. Het boek telt 108 pagina’s met een namenindex, heeft een harde kaft en is fraai vormgegeven.