Nieuwe boekuitgaven

Afdrukken

Onderstaande uitgaven zullen in de loop van 2018 worden uitgegeven.

hetdialectschriftjeM

€ 12,95

Het Dialect Schriftje is een bundeling van woorden die veel gebruikt werden (worden) in het dialect van de regio Oss en Bernheze. 

Met enkele illustraties en voorbeelden wordt getracht het dialect levend te houden.

Het boekje is uitgevoerd als een ouderwets schoolschriftje en is voorzien van een index van nederlandse woorden.

€ 22,50 vanbriertotbrierM

Van Brier Tot Brier beschrijft de geschiedenis van ondernemers aan de Rijksweg, thans 't Dorp. Aan de hand van foto's van de huidige en verdwenen panden wordt verteld wie daar welke bedrijvigheid uitvoerde. De Rijksweg wordt langsgelopen van de Hisse Barriëre (gesloopt) tot de Geffense Barriëre (ruïne). Vandaar de titel van het boek. Het boek is met harde kaft en heeft een index.

 

Stamboomboek van den Akker

Afdrukken

Ons StamboomboekHet heeft even geduurd, maar nu is het stamboomboek van de familie Van den Akker  toch echt af.

We zijn er trots op omdat we vinden dat het een heel mooi boek is geworden.

Er staan niet alleen gegevens in van alle families Van den Akker zoals namen, geboortedata, trouwdata en data van overlijden, maar ook allerlei aktes van geboorte, trouwen en overlijden, bidprentjes en veel foto’s.

We hebben zoveel foto’s gekregen dat we een keuze hebben moeten maken welke foto’s we zouden plaatsen.

Iedereen die gegevens heeft aangeleverd nogmaals hartelijk dank daarvoor !!!

We komen uit op een boek met bijna  600 pagina’s  (ca 2,3 kg).  Dat betekent dat we het boek te koop aanbieden voor € 40,=  bij voorintekening.  Daarna  wordt dit bedrag  € 45,=.

 

Hoe dit boek te bestellen bij voorintekening:

Maak het betreffende bedrag  van uw bestelling voor  28 oktober  2017 over op rekening NL22RABO0120003015 t.n.v. Heemkundekring de Elf Rotten te Heesch met vermelding van uw naam en adresgegevens. 

Wilt u het boek opgestuurd hebben, dan zijn de verzendkosten daarvoor   €  10,=.

 

Ophalen: zondag  19 november 2017 tussen 13.00 en 17.00 uur in de Heemschuur van de Heemkundekring, Schoonstraat 35 te Heesch.

  1. kunt u ook meteen kennismaken met familieleden die u nog nooit ontmoet hebt of waarvan u niet weet dat ze familie van u zijn.

Bent u niet in de gelegenheid het boek op 19 november op te halen, of wilt u een flink aantal exemplaren  (4 of meer) opgestuurd hebben,  neem dan contact op met:

Mariet Bremmer    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    of

Adriaan van den Akker    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We hebben vaak van één persoon gegevens gekregen van haar of zijn familie, dus geeft het door aan uw hele familie dat het boek er is en besteld kan worden.

Een echte Van den Akker kan niet zonder dit boek: dus alvast bedankt voor uw bestelling

Met vriendelijke groet van de samenstellers:

Mariet Bremmer-van den Akker, Adriaan van den Akker, Rinie van de Laar-van den Akker,

Ellen van den Akker-van Dijk, Ad Sturkenboom en Huub van Herpen